Caroli Foods finalizează preluarea Maestro Industries Consiliul Concurenţei şi-a dat ieri avizul pentru această mişcare strategică de pe piaţa mezelurilor
2006-07-06 15:00:00 in Stiri

Comunicat de presă

Caroli Foods finalizează preluarea Maestro Industries.

Consiliul Concurenţei şi-a dat ieri avizul pentru această mişcare strategică de pe piaţa mezelurilor.

Bucureşti, 06.07.2006 – Consiliul Concurenţei a aprobat ieri preluarea producătorului clujean Maestro Industries de către unul din liderii industriei româneşti de mezeluri: Caroli Foods. Prin intermediul acestei achiziţii, Caroli Foods îşi consolidează poziţia pe piaţă, devenind o prezenţă mult mai activă în Transilvania – acolo unde Maestro este una dintre cele mai apreciate mărci de profil.

„Preluarea Maestro Industries înseamnă în primul rând creşterea portofoliului de produse al Grupului Caroli Foods. Apoi, datorită sinergiilor care se vor crea la nivel de producţie şi distribuţie, vom realiza o dublare a cotei de piaţă la nivelul pieţei din Ardeal, ceea ce duce la o consolidare a poziţiei Grupului la nivel naţional. De asemenea, vom avea o mai bună acoperire pentru toate produsele noastre şi vom fi mai aproape de clienţii noştri”, a declarat Talal El Solh, CEO & President, Grupul Caroli Foods.

Maestro este acum cea de-a patra marcă din portofoliul Caroli Foods, celelalte trei fiind Gourmet, Caroli şi Primo. Aceste mărci înglobează o gamă extrem de variată de produse, în număr de peste 200.

Caroli Foods va derula un program consistent de investiţii la Cluj-Napoca, pentru a asigura creşterea productivităţii şi respectarea riguroasă a standardelor de calitate. Investiţia va fi susţinută atât prin fonduri proprii, cât şi prin surse de finanţare externe.

Echipa de conducere Maestro va coordona în continuare activităţile legate de această marcă, urmând să primească sprijin constant din partea conducerii Caroli Foods. „Suntem extrem de optimişti în privinţa perspectivelor de dezvoltare care ni se deschid. Odată cu intrarea în familia Caroli Foods, vom beneficia de experienţa şi de expertiza echipei Caroli, care sunt considerabile. La rândul său, echipa Maestro va contribui la dezvoltarea Grupului prin cunoaşterea foarte bună a pieţei de mezeluri din Transilvania şi prin competenţele pe care ni le-am construit în cei 10 ani de prezenţă în acest domeniu”, a declarat Clara Taşnadi, Director Executiv, Maestro Industries.

Contractul de achiziţie dintre Caroli Foods şi Maestro Industries a fost încheiat la sfârşitul lunii martie 2006, în urma unor discuţii cu durata de un an. Avizul Consiliului Concurenţei reprezintă ultima etapă necesară pentru intrarea în vigoare a acestui contract.

În prima jumătate a anului 2006, creşterea Grupului Caroli Foods a fost de peste 50% în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2005. În principal, creşterea a fost generată de promoţia naţională a produselor din gama Caroli şi de lansarea a 20 de produse noi sub mărcile Caroli, Gourmet şi Primo. Un factor determinant l-a reprezentat şi optimizarea reţelei de distribuţie. Cifra de afaceri estimată a Grupului Caroli Foods pentru 2006 este de 93 de milioane de EUR, ceea ce ar reprezenta o creştere de 50% faţă de anul trecut.

Despre Caroli Foods

Caroli Foods este unul dintre liderii pieţei de mezeluri din România. Grupul produce patru mărci de mezeluri: Maestro, Caroli, Gourmet şi Primo, înglobând peste 200 de produse, din care 20 lansate în 2006. Pe parcursul celor 12 ani de activitate, Caroli Foods a investit zeci de milioane de Euro în procesarea şi distribuirea mezelurilor (tehnologie, echipamente de igienă, resurse umane etc.). Grupul are 1.200 de angajaţi, dintre care majoritatea au între 18 şi 35 de ani.

Cifra de afaceri a Grupului, la finele anului trecut, a fost de 62 de milioane de Euro, în creştere cu peste 40% faţă de anul anterior. Produsele Caroli Foods sunt aliniate standardelor Uniunii Europene. Fabrica de la Piteşti, cu o suprafaţă productivă de 15.000 de metri pătraţi, este certificată ISO 9001:2000 şi HACCP. Grupul Caroli Foods este în principal format din companiile Caroli Prod 2000, T.C. Affaires, INDCARF S.A şi Maestro Industries.

La jumătatea lunii februarie 2006, Grupul Caroli Foods a demarat la Piteşti construcţia unei fabrici dedicate exclusiv produselor crud-uscate, răspunzând astfel apetenţei crescute a pieţei româneşti pentru produsele din gama de vârf şi pregătindu-se pentru piaţa liberă europeană, unde consumatorii agreează în mod deosebit aceste produse. În urma unei investiţii de 4 milioane de Euro, noua unitate de producţie, care va fi dată în funcţiune la sfârşitul lui 2006, va avea o suprafaţă utilă de 7.000 de metri pătraţi, o capacitate de producţie de aproximativ 200 de tone de mezeluri pe lună, şi va crea 150 de locuri de muncă noi.

www.carolifoods.ro

Despre Maestro Industries

Maestro Industries este unul dintre liderii pieţei de mezeluri din Transilvania. Compania şi-a început activitatea pe piaţa mezelurilor în 1996. Maestro Industries produce aproximativ 75 de sortimente, în majoritatea lor specialităţi şi mezeluri cruduscate.

Reţeaua Maestro Industries cuprinde în prezent cinci magazine în Cluj şi unul la Bistriţa şi deserveşte cu ajutorul flotei proprii alţi 600 de clienţi fideli în 15 oraşe. Maestro Industries are trei centre de distribuţie în Transilvania, la Cluj, Timişoara şi Oradea. Fabrica din Cluj beneficiază de tehnologie de ultimă oră furnizată de companii germane de renume şi are o capacitate de producţie de 12 tone pe zi. Maestro Industries numără în prezent aproape 200 de angajaţi şi a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 10 milioane de dolari în 2005.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să o contactaţi pe Ştefania Iliescu la telefon (021) 312 38 35 şi e-mail: stefania@dccom.ro.

stiri