Caroli Foods Group anunță inaugurarea unei stații de epurare a apelor reziduale la fabrica din Pitești
2012-11-28 14:00:00 in Stiri

·Inaugurarea a fost făcută în prezența Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, dl Daniel Constantin, la fabrica Caroli Foods Group din Pitești

·Noua stație de epurare a apelor reziduale reprezintă o investiție Caroli Foods Group de o jumătate de milion de euro

Bucureşti, 28 noiembrie 2012:Caroli Foods Group, compania lider pe piaţa de mezeluri din România, a inaugurat astăzi noua stație de epurare a apelor reziduale de la fabrica din Pitești. Inaugurarea a avut loc în prezența Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, dl Daniel Constantin, și a Primarului din Pitești, dl Tudor Pendiuc.

Construită cu scopul de a asigura deversarea de ape curate în râul Argeș, stația reprezintă o investiție totală de 500 000 de euro, având o capacitate de epurare a apelor uzate de 1400 mc/zi. Apa care rezultă din procesul de epurare corespunde atât normelor europene de protecție a mediului, cât şi normei naţionale NTPA 001.

„ Mă bucur să fiu prezent astăzi la inaugurarea stației de epurare a apelor reziduale, atât de necesară industriei de procesare a cărnii. Este o investiție modernă care demonstrează că firma Caroli Foods Group, una dintre cele mai mari companii de mezeluri proaspete din România, are grijă de calitatea produsului finit de la prima până la ultima fază a procesului tehnologic. Avem, de fapt, o investiție în calitate, pe care, eu personal pun mare accent. Și pentru că tot ne aflăm într-o unitate de procesare a cărnii în județul în care m-am născut, subliniez faptul că militez pentru o industrie alimentară care să iasă din zona evaziunii fiscale. În acest sens, am făcut și o propunere de scădere a TVA-ului la alimentele de bază, ceea ce ar însemna o reducere a evaziunii de 15-20%. Cu asemenea măsuri și cu investiții în calitate, avem toate șansele să pătrundem mai ușor pe piețele externe,” a declaratdl Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

“Această investiție se adaugă celorlalte investițiii în protecția mediului făcute de Caroli Foods Group în ultimii ani, care se ridică la 25 milioane de euro numai în fabrica de la Pitești, dar și investițiilor în calitate pe care le facem în permanență pentru a asigura cele mai bune produse consumatorilor noștri. De altfel, calitatea și protecția mediului sunt cei doi piloni ai strategiei noastre de a construi un model de business sustenabil pe piața de mezeluri din România. În calitate de lider al acestei piețe, avem responsabilitatea de a oferi cele mai bune produse și servicii consumatorilor noștri, fără a afecta mediul înconjurător, o responsabilitate pe care ne-am asumat-o prin investițiile în tehnologiile de ultimă generație, prin strategia de business, precum și printr-o echipă valoroasă de oameni profesioniști,” afirmă Khaled El Solh, CEO Caroli Foods Group.

Caroli Foods Group deține certificarea International Food Standard, unul dintre cele mai înalte standarde de certificare a calității produselor din întreaga lume, obținută în urma unui proces elaborat de auditare finalizat în luna februarie 2012. “Suntem printre primele companii de pe piața românească de procesare a cărnii care dețin această certificare,” adaugă Khaled El Solh.

Pentru mai multe detalii tehnice despre stația de epurare a apelor reziduale, vă rugăm consultați fișa de proiect atașată comunicatului de presă.

***

Grupul Caroli Foods a devenit liderul pieţei de mezeluri proaspete din România prin fuziunea pe plan local cu Campofrio Food Group, liderul pieţei de produse procesate din carne din Europa şi un important jucător global în domeniu. În prezent, grupul deţine un portofoliu format din brandurile Campofrio, Caroli, Maestro, Sissi, Gourmet şi Primo. Grupul Caroli Foods îşi propune adoptarea calităţii ca şi stil de viaţă, inovarea continuă a portofoliului de produse şi dezvoltarea unei relaţii de încredere cu consumatorii şi partenerii săi.

Pentru alte informatii, vă rugăm sa ne contactati:

Claudia Mihalaşcu, PR Director Ogilvy PR, claudia.mihalascu@ogilvy.com, 0753.516.420

stiri