Caroli Foods Group şi Campofrio Food Group vor forma cea mai mare companie de produse din carne procesată din România
2010-03-05 14:00:00 in Stiri

Caroli Foods Group şi Campofrio Food Group au anunţat astăzi semnarea acordurilor de fuziune a operaţiunilor celor două companii, în forma unui joint venture, în România şi teritorii învecinate care includ Bulgaria, Republica Moldova, Serbia, Ucraina şi Turcia.


Acest joint venture va crea cea mai mare companie de pe piaţa produselor din carne procesată din România, cu o cotă de piaţă cumulată de peste 16% şi o cifră de afaceri care depăşeşte 120 milioane de euro. În timp ce România va rămâne principala piaţă de desfacere, noul joint venture intenţionează să îşi dezvolte prezenţa şi în zona Europei de Sud-Est.

Acordul dintre Caroli Foods Group şi Campofrio Food Group urmăreşte dezvoltarea eficient�� a noii companii, prin utilizarea avantajelor competitive şi a resurselor celor două afaceri, precum şi crearea de valoare adăugată. Noul joint-venture va opera sub denumirea de Caroli Foods Group.

Acţiunile noii companii vor fi deţinute în proporţie de 51% de către Caroli Foods Group şi de 49% de către Campofrio Food Group, care a achiziţionat un pachet de acţiuni în numerar pentru a deţine participaţia de 49% în cadrul noului joint venture.

Noul grup va avea un consiliu director format din 5 membri, reprezentanţi ai Caroli Foods şi Campofrio, care va fi prezidat de Talal El-Solh. Haluk Akdemir, în prezent CEO al Caroli Foods, va deveni Chief Executive Officer al noului joint venture.

Tranzacţia este supusă aprobării de către Consiliul Concurenţei şi altor proceduri care constituie o practică uzuală pentru acest tip de tranzacţii.

********

Despre Caroli Foods Group

Caroli Foods este unul dintre liderii pieţei de mezeluri din România, ocupând locul doi. Grupul produce cinci mărci de mezeluri: Gourmet, Caroli, Maestro, Sissi (franciză) şi Primo Familia. Pe parcursul celor 12 ani de activitate, Caroli Foods a investit peste 35 de milioane de Euro în procesarea şi distribuirea mezelurilor (tehnologie, echipamente de igienă, resurse umane etc.). Grupul are 1.300 de angajaţi, dintre care majoritatea au între 18 şi 35 de ani. Produsele Caroli Foods sunt aliniate standardelor Uniunii Europene. Cele două fabrici de la Piteşti, cu o suprafaţă productivă de peste 18.000 de metri pătraţi, sunt certificate în vederea siguranţei alimentare. Grupul Caroli Foods este în principal format din companiile Caroli Prod 2000 SRL, Caroli Foods Group SRL, Caroli Brands SRL şi Maestro Industries SRL.

Despre Campofrio Food Group

Campofrio Food Group este liderul pieţei de produse procesate din carne din Europa şi un important jucător global în domeniu. Compania are peste 250 milioane de consumatori şi vânzări de 1.846 milioane euro în 2009. Pentru a satisface exigenţele tuturor clienţilor săi, Campofrio Food Group deţine şapte companii care operează interdependent în cadrul grupului, ocupând prima poziţie din punct de vedere al cotei de piaţă în Spania (Campofrio), Franţa (Aoste), Portugalia (Nobre) şi Olanda (Stegeman). De asemenea, deţine cea de-a doua poziţie în Belgia (Imperial), o prezenţă relevantă în Italia (Aoste) şi are o importantă penetrare pe diverse segmente cu o înaltă calitate în Germania (CFG Deutschland). În urma realizării noului joint venture cu compania Caroli Foods Group, poziţia Campofrio Food Group se va întări şi pe piaţa din România. Grupul are 9.000 de angajaţi care activează în următoarele companii: Aoste, Campofrio, Nobre, Imperial, Stegeman, CFG Deutschland şi Campofrio România.

stiri