Maestro: Șase sfaturi pentru un consum responsabil de alimente în perioada de vară
2023-05-03 09:44:00 in Stiri

2 mai 2023 – Conform informațiilor oficiale furnizate de Ministerul Agriculturii, în România se aruncă anual aproximativ 2,55 tone de mâncare, din care un sfert este mâncare gătită, fiecare român fiind responsabil, în medie, de 129 kg de alimente care ajung la gunoi.

Un studiu cu consumatorii, realizat de brandul Maestro împreună cu Unlock Research, a relevat că gustul mâncărurilor gătite este perceput de români mai aproape de autentic pentru preparatele realizate în oale și cratițe de dimensiuni considerabile, care astfel ar păstra gustul rețetelor consacrate, cum este de exemplu fasolea cu cârnați. Același studiu arată că românii, pe lângă alocarea unui timp îndelungat de fierbere sau coacere, gătesc cantități mari de mâncare, pe care ulterior nu reușesc să o consume și ale cărei proprietăți se deteriorează în câteva zile.

Cu ocazia zilei de 1 Mai, care a dat startul sezonului estival, Maestro propune șase acțiuni pentru un consum responsabil de alimente în timpul verii:

Ca urmare a angajamentul brandului de a deveni mai sustenabil, Maestro oferă o gamă delicioasă de mâncăruri gătite - realizate doar cu ingrediente naturale (fără coloranți, conservanți sau arome artificiale), urmând rețete îndrăgite de români. Ambalate în caserole 100% reciclabile, Maestro oferă supe și feluri principale de mâncare în porții sățioase, a câte 350-400 de grame, reprezentând cantitatea ideală pentru a evita consumul exagerat sau risipa alimentară. Astfel, consumatorii pot alege o masă care păstrează gustul autentic al bucătăriei românești, economisind din timpul petrecut în bucătărie și reducând risipa post-consum.

Despre Maestro
Maestro înseamnă produse delicioase, pregătite cu ingrediente naturale, fără coloranţi, conservanţi sau arome artificiale – mâncăruri gata preparate, cârnați și salam. Gama Maestro este realizată iscusit, pe baza unor rețete apreciate de români. Mâncărurile gata pregătite conțin legume delicioasă, carne aleasă sau cârnaţi naturali Maestro, sos gustos cu ierburi aromate şi condimente potrivite. Rețetele Maestro, supe-cremă și feluri principale sunt ambalate în caserole 100% reciclabile și își păstrează aroma specială cu ajutorul unei tehnologii revoluționare, pentru care Caroli Foods Group deține exclusivitatea în România.

stiri