De sărbători, Caroli Foods va incerca sa doboare recordul la cel mai lung cârnat afumat din lume
2008-12-19 00:00:00 in Evenimente

Bucureşti, 19 decembrie 2008 – Aşa cum se ştie, de sărbători, veselia şi bucatele proaspete tradiţionale sunt la mare cinste! Anul acesta, Caroli Foods pregateste pentru toţi bucureştenii, în Piaţa Constituţiei, cel mai lung cârnat afumat din lume. Recordul va fi prezentat spre omologare sâmbată, 27 decembrie începand ora 14:00 în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, in prezenta reprezentantilor Guinness World Record şi apoi va putea fi savurat de către toţi cei prezenţi. Şi toate acestea pentru că de sărbători, Caroli ţine la tradiţie şi la prietenie!

Cel mai lung cârnat afumat este cârnat cabanos, după o reţetă Caroli, în care sunt mixate peste 70 de kg de carne, slănină, condimente, usturoi şi ingrediente secrete pentru un gust proaspăt şi savuros. După procesarea cărnii, cârnatul va trece prin procese de umplere, unire la capete, fierbere şi afumare realizate prin tehnologii special create pentru obţinerea acestui produs record. O atenţie deosebită va fi acordată în tot acest timp procedeelor de transport şi manipulare.

„Lucrăm cu mare bucurie şi cu mult spor să doborâm acest record. Pentru români tradiţiile de Crăciun sunt foarte importante şi ne dorim ca fiecare dintre ei să simtă cu adevărat spiritul sărbătorilor în casă, în suflet, şi de ce nu, pe masă. Îi aşteptăm pe toţi să ne susţină în doborârea acetui record şi să guste din cel mai lung carnat afumat din lume”, declară Haluk Akdemir, CEO Caroli Foods.

Pentru realizarea celui mai mare cârnat afumat din lume lucrează deja mai bine de 25 de oameni pe o durată estimată de timp de 2 săptămâni.

Echipa Caroli Foods implicată în acest proiect şi dornică să doboare recordul mondial este formată din Departamentul de R&D condus de Tomita Savastre, R&D Director alături de: Ramona Ioniţă, Anca Mitulescu, Marilena Băcliu, Mihaela Angelescu, Andreea David, Departamentul Producţie condus de Vlad Nicolae, Director Producţie alături de Elena Vlad si Iancu Mihaela, precum si Adrian Nicolaescu – Director de Marketing.

Evenimentul este oferit tuturor bucurestenilor de Primăria Bucureşti şi Caroli Foods.

###

Caroli Foods este unul dintre cei mai importanţi jucători din industria de mezeluri, în acest moment fiind al doilea producător de pe piaţa din România cu o cotă de piaţă de 11,1%, principalul său concurent fiind Cris Tim cu o cotă de piaţă de 13,4%. Grupul produce cinci mărci de mezeluri: Maestro, Caroli, Gourmet, Primo Familia şi Sissi (franciză de origine ceha).

Compania fost fondată în Bucureşti în urmă cu 14 ani şi dezvoltată în tot acest timp pentru a reuşi cu succes să se transforme dintr-un producator local de mezeluri într-unul naţional, cu un portofoliu bogat de mărci .

Caroli Foods are toate certificările de standarde de calitate şi management de producţie. În noiembrie 2004 Caroli Foods a primit certificarea ISO 9001:2000 iar în ianuarie 2005 pe cea HACCP (The Hazard Analysis Critical Control Point System). Prin aceste certificări, toate produsele Caroli Foods sunt aliniate standardelor UE.

Caroli Food are un portofoliu echilibrat ce include produse din toate segmentele de carne procesată: salam, cârnaţi şi cremwursti, şunca şi alte specialităţi.

evenimente